[fusion_builder_container hundred_percent="yes" overflow="visible"][fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"]
כסף מסובב היום את העולם, וזה כמעט כל מה שאנחנו חושבים עליו כל יום. לפעמים הכסף הוא לא סתם פנטזיה, ולא שייך לתוכניות שלנו להגדיל את ההכנסה בקרוב; לפעמים יש בעייתיות עם האופן שבו אנשים מתנהלים עם הכסף שלהם או כשהם רוצים להשיג כסף. מדובר בסיטואציות שמהוות סיבה טובה לעשות חקירות כלכליות.
במידה ורוצים לדעת אם מישהו מסתיר הון או נכסים מסוימים, שגם לבן הזוג שלו מגיע חלק מהם, או אם חברת ביטוח רוצה לבדוק את מידת היושרה של המבוטח שלה כשהוא דורש ממנה פיצויים, חקירות כלכליות הן הדרך הכי טובה למצוא את כל התשובות.
כמובן שהחקירות מתבצעות על ידי בני אדם, ולמרות שיש בהן שימוש בציוד טכנולוגי מתקדם, יכול להיות שמושא החקירה יצליח להתחמק מעין המצלמה או מכשיר ההאזנה, הרי גם החוקרים הכי מיומנים יכולים לטעות. גם יכול להיות שמושא החקירה מסתיר את העקבות שלו טוב כל כך, שאין אפשרות לעלות על המרמות שלו. אבל ברוב המקרים, אנשים לא מודעים לכך שעוקבים אחריהם, ולכן החקירות מוצאות את התשובות לכל השאלות, ומצליחות לחשוף את האמת, ברוב המקרים.
חקירות כלכליות – הצד המשפטי
כשמדובר בעניינים כלכליים, צריך חוקר שיש לו ניסיון והתמקצע בחקירות בתחום הכלכלי. אך בכל מקרה, כשרוצים לעקוב אחר מישהו, לצלם ולהקליט אותו, חייבים לתת לחוקר מקצועי לעשות את זה. מדובר בנושא רגיש ומורכב מאוד, שמעוגן בחוק. כאשר אדם מן השורה עוקב אחרי מישהו, הוא מבצע עבירה, ופוגע בפרטיות של אותו אדם, ובמצב הזה אפשר לתבוע את מי שביצע את המעקב, וכל מה שהתגלה ב'חקירה' לא יכול להיות ראייה בבית המשפט.
לעומת זאת, כשחוקר פרטי עם רישיון והיתרים הדרושים על פי חוק עוקב אחר מישהו, מצלם ומקליט אותו, כל ראיה שלו יכולה לשמש בבית המשפט, כי הוא פעל לפי החוק, אחרי שניתנה לו ההסכמה וניתן לו הרישיון. אם פונים למשרד חקירות, חשוב לבדוק גם הימצאות רישיון מיוחד המיועד לתפעול המשרד.
הצד המעשי
אחד הדברים שצריך לעשות בחקירות הוא לבדוק את כל הנתונים הרלוונטיים. הרבה פעמים צריך לבצע טיוב נתונים כדי למנוע תקלות ועיכובים במהלך החקירה. אם לדוגמא צריך פרטי חשבון של מישהו, כדאי לבחון את הטפסים המקוריים, על מנת לוודא שבעת הקלדת הנתונים לא אירעה שגיאה. חשוב לזכור שכל שגיאה, ולו הקטנה ביותר, עלולה לשבש את החקירה.
אחרי טיוב נתונים ואיסוף כל הנתונים המדויקים, מתחילים לבצע מעקבים והאזנות לפי צורך. לפעמים נדרשת חצייה של גבולות הפרטיות של מושא החקירה, באופן כזה שגם אנשים שהוא בקשר איתם נמצאים תחת העדשה.
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]