[fusion_builder_container hundred_percent="yes" overflow="visible"][fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"]
מבחוץ, כל אחד יכול לחשוב שעבודתו של החוקר הפרטי היא עבודה זוהרת. מי מאתנו לא מכיר את סרטי הבלשים. בסרטים אלו הבלש הוא מעין זאב בודד שעובד לבדו, יושב במשרדו אפוף העשן, כשגברת מסתורית וסקסית נכנסת ומבקשת לאתר את בעלה שנעלם – ומכאן יש עלילה שלמה של מתח, רומנטיקה ופשעים מסוכנים. אולם, סרטים לחוד – ומציאות לחוד. בפועל, עבודתו של החוקר הפרטי רצופה בסיכונים וקשיים, אך לא בדיוק מהסוג שאתם מדמיינים. על כן, לפני שאתם מתחילים ללמוד או להתמחות בתחום, יש כמה קשיים שכדאי לקחת בחשבון.
חקירות – מהם הקשיים שעומדים לפניכם?
תחרות – האויב הכי גדול של החוקר הפרטי הוא לא פושע ערמומי או שוטר מושחת, אלא מדובר של כמעט כל בעל עסק – אבטלה. כאשר אין לקוחות, העסק נקלע לקשיים וחובות. מדוע החוקר הפרטי חשוף לכך ברמה גבוהה יחסית? משום שיש כיום בישראל לא מעט חוקרים בתחום, והתחרות היא קשה מאד. ברגע שיש תחרות גבוהה – לכל חוקר יש פחות לקוחות, והדבר מקשה כמובן על חוקרים חדשים להיכנס לתחום, שכן הלקוחות נוטים להעדיף את המשרדים הגדולים והמוכרים. הפתרון הוא כמובן להתמחות, ולאחר מכן לעבוד במשרד גדול, גם אם מוותרים על החלום העצמאי.
הכרות מדוקדקת עם החוק – כל חוקר פרטי, עובד כאשר יש לו רישיון מטעם משרד המשפטים. לא פעם נראה שעבודתו של החוקר הפרטי נמצאת בתחום האפור, במיוחד בכל מה שנוגע למעקבים והאזנות. לכן, על חוקר פרטי להכיר היטב את החוק, ואת תנאי העבודה שלו תחת הרישיון. יש לזכור, שחוקר פרטי לא חסין לתביעות, ולא פעם מושא המעקב יכול לתבוע את החוקר בטענה שהוא עבר על החוק. לכן, יש להכיר היטב את כל הנהלים והחוקים לעבודת החוקר הפרטי, ולעבוד רק לפיהם. יש לזכור, כי עבודה שלא לפי החוק עלולה לשלול את הרישיון לעסוק בתחום, ובמקרים קשים יותר אף להוביל לעמידה לדין פלילי.
שעות עבודה – עבודתו של החוקר הפרטי איננה כל יום מ 8 עד 5. אפשר שיהיו ימים פנויים לגמרי, אך לאחר מכן יהיו לפתע ימים בהם לא יהיה לכם יום ולילה. חלק גדול מהחקירות חייבות להתבצע בשעות הלילה, ולא פעם חקירות ארוכות ומתישות מובילות למחסור בשעות שינה. יש להתכונן גם לתקופות, שבהן תנהלו כמה חקירות במקביל, מה שעלול ליצור עומס.
תהליך ההסמכה – תהליך ההסמכה עבור החוקר הפרטי הוא ארוך יחסית. אמנם אין צורך בלימודים, אבל ההסמכה וההכשרה חייבות להיות כ 3 שנים לפחות, במשרד חקירות שפועל כחוק. רק לאחר מכן אפשר לגשת למבחנים של משרד המשפטים. אם החלום שלכם הוא לפתוח משרד פרטי – אתם חייבים לעבוד בתחום כחמש שנים לפחות לאחר ההכשרה, וזה דורש לא מעט זמן והשקעה.
עדיין בוער בכם?
אם למרות קשיים שפורטו להלן אתם עדיין רוצים להיות חוקרים פרטיים, כנראה שהדבר באמת חשוב לכם, ויש סיכוי טוב שתצליחו. הדרך להתחיל היא לפנות למשרד חקירות מוכר שבו תוכלו להתמחות, ולזכור שגם אם הדרך ארוכה וקשה – יש גמול בסוף.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]