האם יונה משתינה?
לא סתם הרחקת יונים מאזורי מגורים נחשבת למצרך מבוקש.
שאלה זו נשאלת כי לא פעם נוחתת חבילה על הראש או על גג הרכב ומסקרן לדעת אם היא משתינה. אז קודם כל הציפורים עומדות על העצים ומחרבנות אולי גם כדי לסמן את הטריטוריה שלהן. למעשה, יונה שותה נוזלים והנוזלים עוברים אל המקום שאליו מגיע גם המזון שהיא אוכלת. הנוזל מוחדר כחומצת שתן לתוך הקקי שלה ואז היא יכולה לשחרר את זה על מכוניות.
ניקוי צואת יונים –
קצת ביולוגיה.
הנוזלים בגוף גם מכילים אמוניה וזה חומר רעיל לא טובה לנו והגוף צריך להפטר ממנו. הגוף הופך את האמוניה לאוריאה (שתנן בעברית צחה) ואז מפריש את האמוניה דרך השתן מחוץ לגוף.
המיים שנמהלים באוריאה מדללים את החומציות של האמוניה שבאוריאה ולכן הם לא מזיקים לגוף.
כדי שהיונה תוכל לעוף היא צריכה להפטר ממשקל עודף ולא לעוף על בטן מלאה ולכן היא לא אוגרת אוריאה ואמוניה בתוכה. אז במקום אוריאה היא מייצרת uric acid, שזה מולקולה דומה לאוריאה רק שהיא לא בעייתית כמוהה ולא דורשת מהגוף מים.
ציפור היא חיה קומפקטית יחסית והיא מוציאה את חומצת השתן (uric acid) דרך אותו חור שבו מוציאה את הקקי שלה.
לכן יונה לא באמת משתינה. היא רק מחרבנת את הפיפי שלה החוצה.
אגב, uric acid – חומצת שתן, אותה מולקולה שמוכלת בקקי של ציפורים היא בדיוק הסיבה למה חרא של יונים חומצי ומזיק לשילדה של מכונית. כי היא חומצית וגורמת למתכת לשיתוך.
איפה מתמקמות יונים?
הרחקת יונים ממסתורי כביסה באמצעות רשת נגד יונים מפלסטיק – זוהי רשת שקופה שעשויה מפלסטיק ושמש עם הזמן, עלולה לפגום בחוזק שלה ומחירה יחסית זול.
·הרחקת יונים ממסתור כביסה בעזרת רשת חבלים – פורסים אותה לכל אורך הבניין בצד של מרפסות הכביסה. הרחקת היונים מתבצעת באופן שלא יאפשר ליונה להגיע אל המקום הספציפי שתרצו. ברגע שהיונים מבינות כי אדן החלון
שלכם, צמרת העץ הסמוכה לבניין שלכם או מסתור הכביסה שלכם הוא לא מקום מוגן עבורן לקינון הם ילכו לחפש מקום אחר.
על ידי התקנת דוקרנים או התקנת רשת נגד יונים תמנע את נחיתתן וקינונן במקום.