סריקת אלבומי תמונות – טיפים לסריקת תמונות ביתיות
אנשים רבים מגיעים למצב שבמהלך סידור הבית או אזורים מסוימים בו הם לפתע מוצאים אלבומים ישנים עם תמונות שפשוט כיף להסתכל עליהן ולהעלות זיכרונות. הבעיה היא שלאורך הזמן התמונות עשויות לדהות, להיהרס, להבלות, להיקרע, לאבד מאיכותן ולעתים אפילו האלבומים עשויים ללכת לאיבוד. באמצעות סריקת תמונות ניתן יהיה להעביר את התמונות לגרסה דיגיטלית ולשמר אותן לאורך זמן וברמת איכות גבוהה ביותר. תוכלו לעשות זאת כדי לזרוק את האלבומים הישנים ולחסוך במקום או כדי שיהיה לכם גיבוי נוסף של התמונות הפיזיות בענן או במחשב שלכם ותוכלו לצפות בהן בפלטפורמה נוחה יותר. לצד אנשים המעדיפים לקחת את התמונות לחברת פוטו מקצועית המספקת שירותי סריקת אלבומי תמונות, ישנם אנשים המעדיפים להשקיע זמן ולבצע את הפעולה בבית בעצמם. הנה כמה טיפים חשובים לסריקת תמונות ביתיות.
רכישת סורק וההבדל בין סורק ביתי לסורק מקצועי:
רכישת סורק ביתי היא הצעד הראשון בדרך לסריקת תמונות ביתית. אם החלטתם לעשות את פעולת הסריקה והשימור של התמונות הישנות בעצמכם תצטרכו לרכוש סורק איכותי שתוכלו לעבוד עמו. סורק מקצועי איכותי שיאפשר לכם לסרוק תמונות במהירות של כמה שניות לתמונה סטנדרטית באיכות גבוהה עשוי לעלות לפחות 10,000 ₪ ומעלה בעוד מדפסת משולבת ביתית איכותית, הכוללת סורק בסיסי מובנה עשויה לעלות 1000-1500 שקלים. ההבדל בין סורק מקצועי לסורק ביתי תהיה לא רק במהירות הסריקה, אלא גם באיכות הסריקה, באופציות הנוספות של מכונת הסריקה לגבי שיפור חדות או איכות התמונה וכן גם באפשרות לסרוק כמה תמונות במכה או אחת אחרי השנייה באופן אוטומטי.
עבודה עדינה עם התמונות:
לאורך השנים התמונות יאבדו לא רק מאיכותן ומצבען אלא גם מאיכות החומר שלהן. תמונות רבות עשויות להתפורר לכם ביד אם נשמרו בבוידעם למשך עשרות שנים, אחרות עשויות להיקרע כשתנסו להוציא אותן מהאלבום ואחרות כבר יהיו מקומטות או קרועות בחלקן. חשוב לעבוד בצורה עדינה ומחושבת עם התמונות כדי לבצע את העבודה בצורה נכונה ומקצועית מבלי לפגוע בנכסים החשובים הללו שחשוב לשמר.
שחזור צבעים וחדות התמונה:
אם יש לכם תמונות שאיבדו מהצבעים או מהאיכות שלהן תוכלו לעשות שימוש בתוכנות גרפיות שונות לשיפור ושימור של התמונות הסרוקות. אם אינכם יודעים כיצד לעשות זאת כדאי לשקול לאפשר לאנשי מקצוע מנוסים לבצע את העבודה עבורכם.
שמירת התמונות כגיבוי:
כאשר אתם מבצעים את סריקת התמונות בעצמכם, ללא ניסיון קודם ומבלי לדעת שהסריקה שלכם היא אכן טובה או מגובת היטב ותחזיק מעמד לאורך זמן רב – כדאי לשמור על התמונות הפיזיות ליתר ביטחון. במידה ותגלו שהסריקה שלכם לא בוצעה כראוי או שתמונות מסוימות שסרקתן יצאו מטושטשות ותרצו לסרוק אותן שוב תהיה לכם אפשרות לעשות זאת. טיפ נוסף שנוכל לתת לכם הוא לשמור על קבצי התמונות הדיגיטליות בכמה מקומות: על המחשב שלכם, בענן (גוגל דרייב למשל), בדיסקונקי ועוד.