עולם השתלות השיניים הוא עולם מיוחד מאוד בתוך תחום רפואת השיניים. מדובר בהליך מאוד רגיש שדורש עבודה קפדנית של הצוות הרפואי. המטרה של השתלת השיניים היא ברורה – להעניק למטופל\ת סט שיניים תקין ומתפקד שיאפשר להם לחזור ולחיות חיים בריאים, אבל האם ידעתם שישנם כמה סוגים של השתלות שיניים?
בכדי לעשות קצת סדר, הכנו עבורכם את המאמר הזה שיסקור את סוגי השתלות השיניים הנפוצות והיעילות ביותר שיש לנו כיום.
השתלת שיניים ביום אחד
השתלת שיניים ביום אחד, הנקראת גם השתלה All on 4, היא השתלה שמתאפשרת באמצעות שימוש בטכנולוגיה מתקדמת במיוחד. הכלים החדשניים מאפשרים לנו לבצע השתלה ושיקום אמיתי של הלסת ומערכת השיניים בפגישה אחת במרפאה. עולם רפואת השיניים משתמש בשיטה הזו כבר למעלה מעשור, והתוצאות מדברות בעד עצמן.
בהליך השתלת שיניים מסוג זה, נבצע טיפול ממוקד שיימשך כ-5.5 שעות. הטיפול יכלול צילומי שיניים, מדידות שיניים כהנה לכתר, עקירה של שיניים לא בריאות והשתלה של שתלים זמניים מתקדמים. לאחר תקופת זמן מסוימת, נחליף את השתלים הזמניים בשתלים הקבועים, ומשם נצטרך להיפגש רק פעם בשנה לבדיקה תקופתית במרפאה.
השתלת שיניים מיידית
סוג זה של השתלת שיניים לרוב יתבצע מיד לאחר העקירה של השן החולה, במטרה להקטין בצורה משמעותית את משך ההחלמה של המטופל. מדובר בסוג השתלה חדש יחסית, והוא אינו מתאים לכל המטופלים. מועמד טוב להשתלת שיניים מסוג זה יהיה אדם בעל עצם לסת חזקה שתוכל להתמודד עם ההליך המהיר.
במסגרת ההשתלה המיידית, נעשה שימוש בשתלים חזקים במיוחד שיוכלו לשמש את המטופל לשארית חייו. חשוב להשתמש בשתלים חזקים גם בכדי שהם יוכלו להחזיק את הכתר המלאכותי שיותקן מעליו.
השתלת שיניים קלאסית
כשמה כן היא, השתלת שיניים קלאסית היא השיטה שבה נהגו להשתמש רופאי שיניים לאורך עשרות שנים. השתלה בצורה הקלאסית נמשכת די הרבה זמן, תקופה שיכולה להגיע עד לשישה חודשי טיפול. עם זאת, אחוזי ההצלחה של השיטה גבוהים במיוחד, מה שמושך רופאים רבים לבחור דווקא בה.
במסגרת השתלה זו, ראשית יהיה עלינו להכניס את השתלים הדנטליים אל הלסת של המטופל. רק לאחר שנוודא שהם מוקמו בצורה יציבה בלסת, נוכל לעבור אל השלב הבא. השלב השני של הטיפול יכלול תהליך שיקום של השיניים הקיימות באמצעות כלים שונים ( כתרים, תותבות ועוד ), לצד טיפולים משלימים שונים.